30 de juliol, 2013

OPINIONS............

Opinions, opinar es lliure, en una democràcia cadascún pot opinar i pensar el que vullga, en colombicultura, deuría d´haver, moltes més opinions, de les que hi han, parlar més de coloms i colomes, de com perfeccionar més l´esport, de com fer millor els coloms, les colomes,...i aci, si que voldría fer una reflexió i donar la meva opinió sobre les colomes. La coloma es l´eix principal d´aquest esport, i crec que en l´actual competició es la darrera. Per a tenir bons coloms i ha que tindre bones colomes, la coloma bona fa bons coloms, crec que la majoría pensem així, per tant en competició tenim que donar-hi el mateix tractament als coloms com a la coloma. Srs, les colomes tenen que ser verges, no ensenyades, que es perden coloms, llei de vida, ficarem mitjos i tenim cada vegada més mitjos per a controlar-les, de no ser així no saben quin tipus de coloms tenim. El que no vullga perdre coloms "que no els solte", el colom quant se solta es un ser lliure i té tots els mitjos en la seva contra.

Per tant, si volem tenir coloms bons, deguem fer bones colomes, si Srs., les colomes se fan com també se fan els coloms. Deguen tractar competitivament a la coloma, com als coloms, es deuen premiar, puntuar, i reconeixer als preparadors.

Es deuría de formar una comissió especialitzada en la federació, que s´encarreguara d´elaborar unes bases per a puntuar a les colomes en els diferents concursos oficials, que tingueren una competició paralela a la dels coloms i el mateix reconeiximent.

A més a més, i sense tenir por a copiar alló que està ben fet, elaborar un registre de colomes i preparadors, igual que els nostres veins els murcians.

Quant , algún dia, pogam vore en revistes, escrits, diaris, que una coloma X a segut la millor valorada en un nacional, regional, provincial,.....la seva foto al costat del guanyador, i un reconeiximent igual, trofeu, econònomic,.......la colombicultura s´escriurà en MAYUSCÚLES.



Un aficionat.